Wikipedia:Paugeran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Paugeran)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

LAMBANG FONETIS

Vokal

  • [a] : [aku] = aku
  • [ä] : [änä] = ana
  • [é] : [saté] = saté
  • [ê] : [lêmah] = lemah
  • [è] : [akèh] = akèh
  • [i] : [iki] = iki
  • [ϊ] : [isϊh] = isih
  • [u] : [udan] = udan
  • [ü] : [abüh] = abuh
  • [o] : [omah] = omah

Konsonan

  • [h] : [häwä] = hawa
  • [n] : [nakal] = nakal
  • [c] : [cäkät] = cokot
  • [r] : [rädä] = rada
  • [k] : [kunä] = kuna
  • [Ќ] : [bapaЌ] = bapak
  • [d] : [dudu] = dudu
  • [t] : [takän] = takon
  • [s] : [sawah] = sawah
  • [w] : [wani] = wani
  • [l] : [lärä] = lara
  • [p] : [pawän] = pawon
  • [Đ] : [Đawuh] = dhawuh
  • [j] : [jajal] = jajal
  • [y] : [yüswä] = yuswa
  • [ή] : [ήäwä] = nyawa
  • [m] : [mumêt] = mumet
  • [g] : [gumün] = gumun
  • [b] : [babi] = babi
  • [Ť] : [Ťukül] = thukul
  • [ŋ] : [ŋilo] = ngilo
  • [f] : [fakϊr] = fakir
  • [z] : [zakat] = zakat

Kaca iki isih nyoba gawe paugeran bab ejaan Basa Jawa. Kanggo para pangurus lan para pangguna liyane bisa nganggo paugeran fonetis ing dhuwur kanggo mriksani Ejaan Basa Jawa mawa Tulisan Latin. Nyuwun tanggepan lan panyaruwe saka pangurus/pangguna sedaya.