Pasar ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasar iereng ing Shinbashi udakara taun 1946.

Pasar ireng, (basa Inggris: black market) minangka pasar rahasia utawa sawetara transaksi sing duwe sawetara aspek ilegalitas utawa ditandhani karo sawetara jinis tumindak sing ora cocog karo aturan institusi utawa ukum. Yen aturan kasebut nemtokake sawetara barang lan layanan sing produksi lan distribusie dilarang dening ukum, ora tundhuk karo aturan kasebut mujudake perdagangan pasar ireng amarga transaksi kasebut ilegal. Pihak-pihak sing melu produksi utawa distribusi barang lan jasa sing dilarang uga kalebu tumindak ekonomi ilegal iki. Tuladhane kalebu perdagangan narkoba, prostitusi (yen dilarang), transaksi mripat duit ilegal lan perdagangan manungsa.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. A. Horning; et al. (2019). "Risky business: Harlem pimps' work decisions and economic returns". Deviant Behavior 41 (2), 160-185.