Parthayadnya Mawi Sekar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Parthayadnya Mawi Sekar punika sanadyan boten mawi nyebat asmané satungalipun ratu, nangging kedah dipun papanaken wonten ing mriki tétémbunganipun ketawis bilih barakan kaliyan serat Ardjunawijaya saha Sutasoma. Serat Parthayadnya grupipun serat jaman Majapahit téngahan dumugi akir. ménggah ingkang dipun cariyosakèn, lelampahannipun para Pandawa ing sasampunipun kawon main dhadhu; gantharipun makaten makaten.[1]

Saréng para Pandawa kawon anggenipun main dadu kalian Korawa, para Pandawa dipun siya-siya dening Kurawa. Sang Dropadi dipun wudani dening sang Sangkuni, di punjambak kalarak wonten ing ngajengipun para ratu ing pasamuan wontèn ing kedaton Ngastina. Para Pandawa lajéng kedah nglampahi ukum bucal wontén satengahing wana laminipun 12 tahun. Prabu Yudhistira rèmbagan pundi ingkang badhé dipun dunungi. Sang Bima usul prayogi ngamuk kèmawon péjah gésang sampun katenan botèn amemayang wirang. kepangihing rémbag sang Arjuna kadhawuhan tapa,[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Prof, Dr. R. M. Ng. Poerbadjaraka (1954). Kapustakan Djawi. Jakarta: Penerbit Djamabatan. k. 46. ISBN - Priksa gandra |isbn= (pitulung).