Parembugan:Mangkunagara IV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aku kelahiran Pasuruan, Jawa Timur. Jenengku yo Djimin ae. Aku pengin riset mengenai sejarah Pasuruan. Mbukak web site Leiden Universiteit kok njero-njerone coro Londo kabeh, jelas gak iso mbukak. Ngene lo dulur. Aku anggota Paguyuban Pasuruan ndik Jabotabek. Kutho iki kok rodo gelap sejarahe. Padahal sekitar wulan Juli Agustus aku nang ndeso-ndeso ndik Karangasem, Bali, entuk informasi nek wong Bali ndik beberapa tempat asal leluhure soko Pasuruan. Aku sempat ketemu Pedanda Made Pasuruan soko Griya (umahe pedanda) Kawan, Kecamatan Sibetan, Karangasem. Jarene, sampek saiki pedanda iki nyandang nama Pasuruan, soale leluhure pancen soko Pasuruan. Dadi wong-wong Bali nduwe babad wangsa (sejarah asal usul leluhur), sementara wong Jowo akeh sing kepaten obor bahkan gak eruh asal usul lelhure dewe. Wong Bali iso trace back leluhure sampai 14 generasi memburi. Gendheng gak? Lho iku kabeh kecathet ndik lontar sing jenenge babad wangsa maeng.

Lha saiki aku njaluk tulung sopo ae sing iso ngekeki informasi yok opo carane riset nggoleki sejarah kota/kabupaten Pasuruan. Aku yakin ndik Leiden Unversiteit ono. Utowo sopo wonge sing iso tak takoni sejarah Pasuruan. Menurut aku, kuto Pasuruan lumayan akeh peninggalan bangunan-bangunan jaman Londo. Kuto iki sampai saiki dadi pusat penelitian gulo Indonesia. Jaman Londo biyen, Suiker Proof Station iku kesuwur sak ndunyo. Sebab ekonomi jaman mbiyen yo ekonomi tebu. Lha olah opo Londo sampek nang Surinaam nek gak nandur tebu. Agih tulungono aku dulur, nggolek informasi sejarah Pasuruan. Alamat emailku: bachyabdalla@yahoo.com. Suwun banget kanggo sopo ae sing iso ngekeki info iku. Salam.

Aku ya seneng yen para sedulur wong Bali ngrumati lan nguri-uri paninggalan leluhur. Nanging aumber-sumber saka naskah-naskah kuna iku durung tamtu bener. Dadi aja langsung dipercaya yen ora ana sumber dukungan. Meursault2004 16:33, 19 Oktober 2005 (UTC)