Parembugan:Profésional

Konten halaman tidak didukung dalam bahasa lain.
Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Ajeng ngoko utawi krama (aja nyampur)[besut sumber]

Mbak @Endahfa:, artikel ndhuk Wikipédia apik nèk basa sing dienggo iku ajeg. Ngoko thok utawa krama thok. Artikelé Sampéyan iki durung ajeg ing babagan iku, ning wis takdandani. Iki tembung-tembung sing kudu digatèkké:

Ngoko - Krama[besut sumber]

  • iku - punika
  • asalé - asalipun
  • duwé - gadhah
  • nglakoni - nglampahi
  • utawa - utawi
  • pagawéan - padamelan
  • dhuwur - inggil
  • dinane - dintenipun
  • dibutuhake - dipunbetahaken
  • siji - satunggal
  • sing - ingkang

Indonésia - Jawa (krama)[besut sumber]

Sakliyané ngoko-krama, babagan liya sing kudu digatèkké iku tembungé kecampur tembung basa Indonésia apa gak. Iki cathetanku seka artikelé Sampeyan iki.

  • amanah - jejibahan
  • makna - teges, surasa
  • dipunnyatakaké - diputembungaken
  • pakar - ahli
  • sikap - sikep
  • bidhange - babaganipun
  • ngandalake - ngandelaken
  • keahliane - kasagedanipun

Cahyo Ramadhani rembugan 7 Sèptèmber 2016 01.06 (UTC)Wangsuli[wangsuli]