Parembugan:Dhandhanggula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Yogyanira kang para prajurit, lamun bisa sira anuladha, duk ing uni caritané, andelira sang prabu, Sasrabahu ing Maespati, aran patih Suwanda, lelabuhanipun, kang ginelung tri prakara, guna kaya purun ingkang den antepi, nuhoni trah utama

Lamun sira anggeguru kaki, Hamiliha manungsa kang nyata, Ingkang becik martabaté, Sarta kang wruh ing khukum, Kang ngibadah lan kang wirangi, Sokur oleh wong tapa, Ingkang wus amungkur, Tan mikir pawehweh ing lyan, Iku pantes sira guronana kaki, Sartané kawruhana.