Paragraf (Wacana) Narasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Narasi ya iku karangan utawa paragraf, utawa pada kang nyritakake kedadeyan kanthi wektu utawa prastawa kan runtut saka wiwitan nganti pungkasan. Sok sapa sing maca paragraf iki kaya-kaya nglakoni kaya déné kang ana sajeroning carita.

  • Carita narasi bisa duwé sapat fakta ana sajeroning carita.
  • Thulada carita fakta ya iku: pengalam pibadi, otobiografi, biografi.
  • Thulada carita fiksi ya iku: novèl, cerkak, cerbung.

Karangan narasi kasusun saka prastawa-prastawa kanthi runtut. Paragraf narasi dikembangke saka sawijining topik, kanthi nggawe peprince prastawa utawa kadedeyan sing bisa nyengkuyung topik.

Argumentasi[besut | besut sumber]

Ya iku karangan utawa paragraf kang isiné ngenani panemu kanthi linambaran alesan-alesan kan mathuk.

Deskripsi[besut | besut sumber]

Ya iku Paragraf utawa karangan kang isiné nggambaraké sawijining obyek (bisa panggonan utawa wewujudan liyané)kathi trewaca. Sok ana sajeroning paragraf iki.

Persuasi[besut | besut sumber]

Ya iku paragraf utawa karangan kang isiné ngajak para pamaca supaya nglakoni apa kang dikandhakake panulis

untuk jesica resita sari dari arif

Eksposisi[besut | besut sumber]

Ya iku paragraf utawa karangan kang isiné njlentrehake nganti cetha terwaca.