Papan pangayom kéwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Asu ing papan perlindungan kewan
Kucing ing papan perlindungan kewan

Papan perlindungan kéwan utawa pon minangka papan sing kewan kesesakan, ilang, ditinggal utawa nyerah - umume asu lan kucing - dipasang ing omah. Tembung "pon" asale saka pon kewan komunitas pertanian, ing endi ternakan sing kesasar bakal diwenehi dhuwit utawa dikendhaleni nganti diklaim dening pihak sing duwe.

Nalika papan perlindungan sing ora bisa dipateni, kadang-kadang kabijakan kanggo euthanize kewan sing ora diklaim kanthi cepet dening pemilik sadurunge utawa anyar. Ing Eropa, saka 30 negara sing kalebu ing survey, kabeh kajaba lima (Ostenrik,[1] Republik Ceko,[2] Jerman, Yunani lan Italia) ngidini mateni segawon liar sing kesasar.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Unternehmensberatung, ADVOKAT. "§ 6 TSchG (Tierschutzgesetz), Verbot der Tötung - JUSLINE Österreich". www.jusline.at. Diarsip saka sing asli ing 16 October 2019. Dibukak ing 16 October 2019.
  2. "246/1992 Coll. LAW Czech National Council to protect animals against cruelty (paragraph 13)". portal.gov.cz. Diarsip saka sing asli ing 17 May 2017. Dibukak ing 2017-01-03.
  3. Tasker, Louisa. "Stray Animal Control Practices (Europe)" (PDF). World Society for the Protection of Animals and RSPCA International. p. 18. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 26 November 2019. Dibukak ing 24 August 2020.