Panumpes ing Eram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Panumpes ing Eram
Eram Saheed Smrutistambha.jpg
Eram’s Martyr Memorial
Panumpes ing Eram kapernah ing Odisha
Panumpes ing Eram
Pernahé Bhadrak ing India
PernahBhadrak, British India
Koordhinat31°38′34″N 74°51′29″E / 31.64286°N 74.85808°E / 31.64286; 74.85808Koordhinat: 31°38′34″N 74°51′29″E / 31.64286°N 74.85808°E / 31.64286; 74.85808
Tanggal28 Sèptèmber 1942
17:37 (6:30 p.m.)
InceranKumpulan sing mungsuhi wadyabala Inggris
Jinising serangan
rajapati gedhèn-gedhèn
Pepati28-29
Tatu tan fatal
~ 60
Sing nindakakéBritish Indian Army unit under the DSP Kunjabihari Mohanty.
Cacahé sing kèmbet
5000

Panumpes ing Eram ya iku prastawa rajapati gedhèn-gedhèn ing Eram, sawijining désa cilik ing Odisha, sing uga nduwé pangaribawa ing sajarahé obahan Mardhikané Indhi.[1] Panumpes iki uga dikenal minangka Rakta Tirtha Eram (The Pilgrim of Blood) utawa prastawa panumpes ing Jallianwala Bagh kaloro ing Indhi.

Géografi[besut | besut sumber]

Eram dumunung ana ing dhistrik Bhadrak ing Odisha lan adohé 16 kilomèter saka désa Basudebpur ing dhistrik Bhadrak.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Subas Pani; Harish Chandra Das; Indu Bhusan Kar (1988). Glimpses of history and culture of Balasore. Orissa State Museum. kc. 83, 84. Dibukak ing August 14, 2012.