Menyang kontèn

Pangiris daging

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pengiris daging antik.

Pengiris daging, uga diarani mesin irisan, alat pengiris roti utawa alat pengiris, yaiku salah sawijining jinis alat sing digunakake ing toko daging lan panganan enak kanggo ngiris daging, sosis, keju lan produk deli liyane. Yen dibandhingake karo piso sing sederhana, pengiris daging iku gampang lan uga tetep tekstur panganan sing tetep. [1] Pengiris daging sing lawas bisa digunakake nganggo engkol, dene sing luwih anyar umume nggunakake motor listrik . [2] Nalika slicer biasane minangka alat komersial, versi panggunaan domestik uga dipasarake. [3] [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Best Meat Slicer". Tastyslicing.com. Diarsip saka sing asli ing 2023-01-29.
  2. "Vintage Hand-cranked Meat Slicers Popular Among 'Green' Chefs and Restaurants". Emiliomiti LLC. Diarsip saka sing asli ing 2008-09-07. Dibukak ing 2008-10-05.
  3. Chu, Louisa. "Ultimate Boy Toy Meat slicers come out from behind the butcher counter". Chow. Diarsip saka sing asli ing 2011-05-19. Dibukak ing 2008-10-05.
  4. Australia, Brice. "Meat Slicer". Brice. Dibukak ing 2020-03-04.