Pangenalan pola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pangenalan pola iku bidang jroning pembelajaran mesin lan bisa diarani "tindakan njupuk data mentah lan tumindak miturut klasifikasi data" [1][2]. Amarga saka iku, pangenalan pola arupa himpunan kaidah tumrap pembelajaran disupervisi (supervised learning).
Ana sawetara definisi liya ngenani pangenalan pola, antara liya:

  • Panentuan sawenèh objèk fisik utawa kedad’eyan jroning salah siji utawa sawetara kategori.[3]
  • Èlmu kawruh sing munjer marang deskripsi lan klasifikasi (pangenalan) saka sawenèh pangukuran.[4]
  • Sawijining pangenalan sacara otomatis saka wangun, sipat, kahanan, kondhisi, susunan tanpa campur tangan manungsa sacara aktif jroning prosès pemutusan.[5]


Adhedhasar sawetara definisi ing ndhuwur, pangenalan pola bisa didefinisi minangka cabang kacerdhasan sing munjer marang metode klasifikasi objèk jroning klas - klas tinamtu kanggo ngrampungi masalah tinaentu.

Salah siji aplikasiné ya iku pangenalan swara, klasifikasi tèks dhokumèn jroning kategori (conto. surat-E spam/dudu-spam), pangenalan tulisan tangan, pangenalan kodhe pos sacara otomatis ing amplop layang, utawa sistem pangenalan reraèn manungsa. Aplikasi iki akèh=akèhé nganggo analisis citra tumrap pangenalan pola sing magepokan karo citra digital minangka input jroning sistem pangenalan pola Conto algoritma klasifikasi kalebu:

Domain Aplikasi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Richard O. Duda, Peter E. Hart, David G. Stork (2001) Pattern classification (2nd edition), Wiley, New York, ISBN 0-471-05669-3.
  2. ^ J. Schuermann: Pattern Classification: A Unified View of Statistical and Neural Approaches, Wiley&Sons, 1996, ISBN 0-471-13534-8
  3. ^ IJCSNS, 2006, ISSN 1738-7906)
  4. ^ IJCSNS, 2006, ISSN 1738-7906
  5. ^ McGraw-Hill Dictionary of Scientific and Technical Terms (2003)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pangenalan_pola&oldid=1031539"