Pangantèn wanita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panganten wanita nganggo klambi panganten sing rumit, USA 1929.

Panganten wanita yaiku wanita sing bakal bebrayan utawa sing lagi bebrayan .Nalika marrying, putri kang mangsa pasangan, (yen lanang) biasané diarani minangka lanang utawa ngresiki. Jroning budaya Kulon, putri uga dirawuhi dening prawan saka pakurmatan, bridesman lan siji utawa luwih Bridesmaids .


Ing wiwitan abad kaping 20, sok-sok malah mengko kaya ing kene ing taun 1926, ora umum yen ndeleng penganten wanita nganggo klambi sing luwih peteng.
Wanita ing sisih tengen tengen nganggo klambi panganten khas wiwit taun 1929. Nganti pungkasan taun 1930-an, gaun pengantin nggambarake gaya saiki. Wiwit semana, ageman penganten wis adhedhasar gaun bal-balan Victoria.

Tuladhane busana panganten[besut | besut sumber]