Palung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Palung Mariana

Palung ya iku jurang kang dumunung jroning segara. Jroning palung kang paling jero, tekanan kang dikasilake gedhe ya iku nganti watara kaping 1000 dibandingake tekanan ing dhuwur segara utawa watara 110.000 kilopascal.[1] Palung-palung kang misuwur ing donya antarane: Palung Mariana, Palung Tonga, Palung Filipina, Palung Kuril-Kamchatka, lan Palung Kermadec.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]
  2. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng .27internet1.27
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palung&oldid=964634"