Paguyuban Sumarah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Paguyuban Sumarah iku sawijining aliran kebatinan sing diadegaké taun 1935 lan dipimpin déning Surono Projo Husodo, lan pimpinan rohaniné Sukirno Kartono. Sifat ajarané arupa katuhanan, éling marang Tuhan, ngrawat kaséhatan lahir batin, kakluwargan sarta migatèkaké kabutuhan masyarakat (sosial). Minangka langkah kanggo nyucèkaké dhiri, paguyuban iki ngayahi meditasi lan latihan batin kanggo nggayuh katentreman lan katenangan jiwa. Ajaran iki miturut jenengé ya iku Sumarah,sing tegesé tawakal.

Tokoh organisasi[besut | besut sumber]

Pusat[besut | besut sumber]

1. Wiwit taun 1935 - 1950 : Bp. R. Ng. Soekino Hartono, Pak Suhardo, Pak H. Sutadi 2. Wiwit taun 1950 - 1966 : Bp. dr. Soerono ( minangka Pengurus Besar Paguyuban Sumarah) 3. Wiwit taun 1966 - 1982 : Bp. Drs. Arymurti (selaku Ketua Umum DPP Pag. Sumarah) 4. Wiwit taun 1982 - 1992 : Bp. Brigjen Zahid Husein (minangka Ket.Umum Pag. Sumarah) 5. Wiwit taun 1992 - 1997 : Bp. Brigjen Soemarsono(minangka Ket. Umum Pag. Sumarah) 6. Wiwit Taun 1997 -.......(saiki) : Bp. Ir. Soeko Soedarso (minangka Ket.Umum Pag. Sumarah)

Dhaérah[besut | besut sumber]

1. Bapak Soewondo (Surakarta) bebarengan karo Bapak Sri Sampoerno tokoh penghimpun WNA 2. Bapak Kyai Abdoel Hamid (Banjarsari - Madiun) 3. Bapak May. Purn. Soekardji (Jawa Timur) 4. Bapak Moestar (Gresik) 5. Bapak Sichlan lan Bapak Suyadi ( Ponorogo )

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Situs Paguyuban Sumarah