Pageblug Covid-19 ing Dhènemarken

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pageblug Covid-19 ing Dhenemarken
LaraCOVID-19
Turunan VirusSARS-CoV-2
KapernahDhènemarken
Kadadéan kapisanRoskilde
Surya wiwitan27 Februari 2020
(2 years, 10 months, 2 weeks and 4 days)
SumberWuhan, Hubei, Tiongkok (donya),
Wuhan, Tiongkok (asal kasus Denmark kapisan),[1]
Tyrol, Ostenrik (asal kasus impor paling akeh)[2]
Kadaéan kang kacathet2,519,057 (20 Februari 2022)
Kadéan kang aktif117,815 (21 Desember 2021)
Mari519,497 (21 Desember 2021)
Mati
4,250 (20 Februari 2022)
Sana kang resmi

Pageblug Covid-19 ing Dhenemarken yaiku pageblug kabeh donya penyakit koronavirus 2019 (COVID-19) sing disebabke dening sindrom pernapasan akut abot koronavirus 2 (SARS-CoV-2). Virus kasebut miwiti terkonfirmasi tekan Dhenemarken ing 27 Februari 2020.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng TV2 first 27Feb
  2. "Statens Serum Institut: 139 danskere på skiferie i Østrig bragte virus med hjem". TV 2 (ing basa Dansk). 12 March 2020. Diarsip saka asliné ing 12 April 2020. Dibukak ing 1 April 2020.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]