PGM-19 Jupiter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

300px|jmpl PGM-19 Jupiter ya iku rudal balistik / rudal balistik jarak menengah (MRBM) kang sepisanan saka Angkatan Udara Amérikah Sarékat (USAF). ya iku roket kanthi bahan bakar cair ya iku bahan bakar RP-1 lan pengoksidasi LOX, kanthi siji Rocketdyne LR70-NA (model S-3D) mesin roket mroduksi daya surung 667 kN. Kontraktor mligi ya iku Chrysler Corporation.

Rudal, duweni hulu ledak nuklir, dikerahake ing Italia lan Turki taun 1961 minangka péranganing Perang Dingin NATO nglawan Uni Soviet. Kabèh mau dibusa déning AS sapérangan péranganing perjanjian rahasia karo Uni Soviet sasuwéné Krisis Rudal Kuba.

Rujukan[besut | besut sumber]