Orion (pesawat luar angkasa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Orion with ATV SM.jpg
Ares I-X rollout on mobile launch platform.jpg

Orion Multi-Purpose Crew Vehicle (MPCV) iku sawijining pesawat ruang angkasa mawa awak sing direncanakaké, ing sanjabaning orbit Bumi cendhèk (LEO)sing pinuju dibangun déning Lockheed Martin kanggo NASA, Astrium lan European Space Agency[1] kanggo misi mawa awak menyang Bulan, asteroid lan Mars. Wahana iki rencanané bakal diluncuraké déning Space Launch System. Saben pesawat ruang angkasa Orion diproyèksi kanggo nggawa awak astronot 2-6. Bab iki uga direncanakaké minangka cadangan kanggo ISS kargo lan pangiriman crew.[2]

MPCV iku diumumaké déning NASA ing tanggal 24 Mèi 2011, dibantu déning desain lan tès kanggo pesawat ruang angkasa saka program Constellation, pembangunan sing diwiwiti ing taun 2005 minangka Crew Exploration Vehicle.

Debut penerbangan uji MPCV tanpa awak, sing dikenal minangka Flight Eksplorasi Test 1 (EFT-1), dijadwalaké peluncuran nganggo roket Delta IV Heavy ing taun 2014.[3][4] Misi mawa awak pisanan diangkah bakal kadadéan sawisé taun 2020.[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]