Organ Weber

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Organ Weber iku sawijining struktur anatomis sing nggandhèngaké angsang karo sistem pangrungon iwak-iwak sing kalebu super ordo Ostariophysi. Menawa organ iki wis tumuwuh ing iwak diwasa, unsur-unsur organ iki kerep diarani organ Weber. Anané struktur iki dadi ciri sing wigati dhéwé saka ordo Ostariophysi. Struktur iki dhéwé kawangun saka bebalungan cilik sing asalé saka sawetara balung kapisan sing mrebaka ing èmbrio ostariophysi. Bebalungan iki banjur dadi gandhèng karo sistem auditif, genahé ya iku kuping jero karo angsang. Organ Weber iki fungsiné minangka piranti panyeru swara.