Olahan Inuit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pinituwa Inuit mangan Maktaaq

Masakan tradisional Inuit, sing kalebu masakan Grunlan lan masakan Yup'ik, kalebu panganan panganan sumber kewan sing dipancing, diburu, lan dikumpulake kanthi lokal. Ing abad kaping 20, diet Inuit wiwit ganti lan ing abad kaping 21, diet kasebut luwih cedhak karo panganan Barat . Dheweke lelungan nggunakake salju salju lan asu slam qamutik . Sawise mburu, dheweke asring ngurmati semangat kewan kanthi nyanyikan lagu lan nindakake ritual. Sanajan panganan tradisional utawa negara isih duwe peran penting ing identitas Inuit, akeh panganan sing dituku saka toko, sing nyebabake masalah kesehatan lan rasa ora aman panganan .[1][2] Miturut Edmund Searles ing artikel Pangan lan Nggawe Identitas Modern, dheweke nggunakake panganan kaya iki amarga panganan daging biasane "efektif kanggo njaga awak dadi anget, nggawe awak kuwat, njaga awak supaya tetep bugar, lan malah nggawe awak sehat ".

[3]

Pamburu Inuit kanggo kulit segel sing dering
Walrus moro
Daging Caribbean saka mburu. Grunlan
Nuduhake daging walrus beku lan umur beku ing kulawarga Inuit
Memancing char Arktik

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lougheed, T. (2010). "The Changing Landscape of Arctic Traditional Food". Environmental Health Perspectives. 118 (9): A386–A393. doi:10.1289/ehp.118-a386. PMC 2944111. PMID 20810341.
  2. Nunavut Food Security Coalition
  3. Searles, Edmund. "Food and the Making of Modern Inuit Identities." Food & Foodways: History & Culture of Human Nourishment 10 (2002): 55–78.