Oculus (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Oculus ya iku filem supernatural psikologis kang medèni, filem iki disutradharai lan naskah filem iki ditulis déning Mike Flanagan.[1] Film iki digebyakaké ing 5 Sèptèmber taun 2013, ana ing 2013 Toronto International Film Festival (TIFF) lan nampa gebyagan téatrikal ing tanggal 11 April taun 2014.[2] Karen Gillan minangka paraga wong wédok enom kang  percoyo yèn pangilon antik iku kang dadi dhalangé pati lan cilaka kulawarga kang nggawé kulawargané nandhang. Film iki dhedhasar marang filem cekak kang sadurungé digawé déning Flanagan, Oculus: Chapter 3 – The Man with the Plan.[3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Karen Gillan minangka Kaylie Russell
    • Annalise Basso minangka Kaylie umur 12 taun
  • Brenton Thwaites minangka Tim Russell
    • Garrett Ryan minangka 10-year-old Tim
  • Rory Cochrane minangka Alan Russell
  • Katee Sackhoff minangka Marie Russell
  • James Lafferty minangka Michael Dumont
  • Miguel Sandoval minangka Dr. Graham
  • Kate Siegel minangka Marisol Chavez

Gebyagan[besut | besut sumber]

Filem iki digebyakaké pisanan ing tanggal 5 Sèptèmber taun 2013, ana ing TIFF taun 2013,[4] lan nampa gebyagan téatrikal saindenging donya ing tanggal 11 April taun 2014.[5]

Filem iki digebyakaké ing DVD lan Blu-ray Disc on ing tanggal 5 Agustus taun 2014.[6]

Lagu latar[besut | besut sumber]

Lagu latar kanggo Oculus iku digebyakaké kanthi digital ing tanggal 8 April 2014 lan ing CD ing tanggal 15 April taun 2014.[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Hot Trailer: ‘Oculus’". deadline.com. 5 March 2014. Dijupuk 6 March 2014. 
  2. WWE® Studios, Relativity and Blumhouse Productions Partner on Intrepid Pictures' Oculus
  3. "Scares come in pairs in horror movie ‘Oculus’". Charlotte Observer. Dijupuk 11 April 2014. 
  4. Matt Barone (10 September 2013). "TIFF Review: The Smart, Inventive "Oculus" Is the Best Horror Film of the Festival". Complex. Complex Media, Inc. Dijupuk 31 October 2014. 
  5. "UPDATE: New 'Oculus' theatrical poster debuts". WWE. WWE Inc. 10 March 2014. Dijupuk 31 October 2014. 
  6. Derek Anderson (20 June 2014). "Oculus Blu-ray & DVD Release Details and Cover Art". Daily Dead. DailyDead.com. Dijupuk 31 October 2014. 
  7. Oculus Soundtrack Film Music Reporter.