Nyusu erotis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wanita ngisep susu wong wadon liyane

Nyusu erotis yaiku gairah seksual nalika nyusoni ing payudara wanita. Gumantung saka konteks, praktik kasebut uga bisa diarani ngisep diwasa, nyusu diwasa, lan nyusoni diwasa. Wong kang mraktekake tumindhak seksual iki kadang-kadang nyebut awake dhewe ana ing hubungan keperawatan diwasa ( 'ANR' ).[1] Wong loro sing ana hubungane eksklusif babagan tumindhak seksual iki biasa diarani pasangan keperawatan.

"Fetishism susu" lan "lactophilia" minangka istilah medis, diagnostik kanggo kelainan seksual lan digunakake miturut kriteria ICD ICD-10 lan DSM-IV.[2]

Motivasi[besut | besut sumber]

Amarga dodo lan puting wanita umume dianggep minangka bagean penting saka aktivitas seksual ing akeh budaya, ora umum yen pasangan bisa nerusake saka stimulasi lisan saka puting susu menyang nyusoni nyata.[3] Ing kemitraan lesbian, nyusoni bebarengan wis dianggep minangka ekspresi tresno lan kelembutan sing akrab.[4]

Ing terbitan 13 Maret 2005, mingguan London The Sunday Times mènèhi laporan saka survey ilmiah (kapérang saka 1690 wong Inggris) sing ngandhakake yen ing 25 nganti 33% kabeh pasangan, pasangan lanang wis nyusoni dhadhane bojone. Biasane, wong lanang menehi kabutuhan emosional sing sejati minangka motif.

Refrensi[besut | besut sumber]

  1. (Forth et al. 2006, pp. 133–136)
  2. Schöbl, Roland (2007). Erotische Laktation, Denkholz Germany.
  3. (Forth et al, p 133)
  4. Institute for Sexual Research, Vienna 1928–1932: Universallexikon der Sittengeschichte und Sexualwissenschaft (Universal encyclopedia of moral history and sexual science). Digital available as CD ROM "Bilderlexikon der Erotik", Digitale Bibliothek, Berlin/Germany 2004, volume 19.