Nyukur domba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mesin nyukur rambut ing Merino, Australia Kulon. Gunting nggunakake sling kanggo dhukungan mburi.

Nyukur wedhus yaiku proses sing mateni wulu wedhus saka wedhus . Wong sing ngilangi wulu wedhus diarani gunting . Biasane saben wedhus diwasa dicukur setaun saben taun (wedhus bisa diarani "dicukur" utawa "diukur", gumantung karo dialek). Geser rambut saben taun asring kedadeyan ing gudang gunting, fasilitas sing dirancang khusus kanggo proses atusan lan kadang luwih saka 3.000 wedhus saben dina. [1] Nyukur wedhus uga dianggep olahraga kanthi kompetisi sing dianakake ing saindenging jagad. [2] Iki asring ditindakake ing antarane musim semi lan musim panas.

  1. "The Land". The Land. Richmond: Rural Press. 13 March 2008.
  2. AFP. "Sheep shearers flock to world championship in France". ctvnews (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2019-12-27.