Nrimo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nrima marang kahanan

Nrimo ing psikologi manungsa minangka setuju karo kasunyatane sawijining kahanan, ngakoni proses utawa kondhisi (asring ana kahanan sing negatif utawa ora nyaman) tanpa nyoba ngowahi utawa mrotes. Konsep kasebut tegese cedhak karo idin, asale saka basa Latin acquiēscere (kanggo nemokake ketentreman).[1]

Eckhart Tolle, sawijining guru spiritual sing isih urip saiki, nemtokake panriman minangka "iki" reaksi apa wae sing kedadeyan ing wayah urip. Ana kekuwatan, perdamaian lan ketenangan sing kasedhiya nalika ana sing mandheg berjuang. utawa nyengkuyung kanthi kenceng banget. Apa saiki aku duwe? Saiki apa sing dakalami? Intine yaiku, apa bisa sedih nalika ana sing sedhih, wedi yen wedi, konyol nalika konyol, seneng nalika seneng, ngukum nalika ngukum, kelingan nalika kelingan, tentrem nalika tentrem, lsp.

Kanggo nyederhanakake, ditampa tegese ngidini; ngidini pengalaman pribadi (pikiran, perasaan lan panjaluk pribadi) sing ora dikepengini teka lan lunga tanpa kudu nganggep iku alangan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Acquiesce - Define Acquiesce at Dictionary.com". Dictionary.com.