Noda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Noda kopi

Noda minangka sawijining perubahan warna sing bisa dibedakake kanthi jelas saka permukaan, materi, utawa medium sing ditemokake. Iki disebabake dening interaksi kimia utawa fisik saka rong bahan sing ora padha. Pewarnaan digunakake kanggo riset biokimia, pewarnaan logam, lan seni (kayata, pewarna kayu, kaca patri ).