Nafsul Radhiyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nafsul Radhiyah inggih punika nafsu kang diliputi rasa ikhlas.[1] Tiyang kang gadhah nafsu punika saged negajanake sesuatu tanpa diiringi rasa pamrih.[1] Anapun nafsu radhiyah punika tinggakatanipun ingatase nafsul Mutmainnah, ya iku nafsu kang dimiliki tiyang kang diridhoni Allah.[1] Contoh tiyang-tiyang kang miliki nafsu punika inggih punika tiyang kang gadah derajat waliyullah.[1] Anapun nafsu punika empun mau wonten ing AlQur'an surat Yunus ayat 62-63. [2] Sifat-sipat kang dimiliki inggih punika lumo, zahid, ikhlas, wara', kaleh tangat ngerjaaken perintahipun Guti Allah, lan selalu eleng dhumateng kehadiratipun.[2][3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 2325
  2. a b Susetya, Wawan (2006).Cermin Hati.Sala:Tiga Serangkai.Hal 19
  3. Yasid, Abu.Fiqh Today:Fatwa Traisional untuk Orang Modern.Jakarta:PT Gelora Aksara Pratama. Hal 28