Nafsul Mutmainnah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nafsul Mutmainnah inggih punika nafsu kang disinari kaleh cahya, kang saged ngosongaken ati saking sipat-sipat kang èlèk.[1] Nafsu biki saged nyiptaake ketenangan ati kanggé tiyang kang miliki.[1] Anapun ciri-ciri tiyang kang gadah nafsu punika inggih punika lumo, tawakal, tekun ngejalanake ngibadah, syukur, lan ajrih kaleh Allah.[1] Nafsu ni mau wonten ing dalam AlQur'an surat Al-Fajr ayat 27-28 kang muni:"Hai wong kang anteng, wangsulo mareng Pangeranmu kalih ridho lan diridhoi.[1] Tiyang kang gadah nafsu punika cuma tiyang-tiyang mirunggan kang gadah gayutan raket kalih Allah.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 2325
  2. Yasid, Abu.Fiqh Today:Fatwa Traisional untuk Orang Modern.Jakarta:PT Gelora Aksara Pratama. Hal 28