Nafsul Lawwamah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nafsul Lawwamah inggih punika ati kang cacat ala.[1] Walaupun upami Allah maringake petunjuk, tangat kaleh Allah, terkadang tiyang kang gadah nafsu punika teseh péngin ngelakuake kealanan sewaktu-sewaktu, lan terjadang boten saged mikuasani nafsune piyambak amargi dikuasani kaleh setan.[1] Biasanipun tiyang kang gadah nafsu punika lan tindak kealanan, wonten ing selanjute bakal nyesel lan patuh kaleh Allah malih.[1]

Biyasa nafsu punika dipungadahi kaleh iyang-tiyang awam.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 2325
  2. Muzadi, Hasyim (2004).Refleksi Tiga Kiai.Jakarta:Republika.Hal 18