Musaqah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Musaqah ya iku paronan asil kebon antarané kang duwé kebon lan kang nggarap, kang gedhéné pérangan sakloron gegayutan karo perjanjèn ing wiwitané akad.[1]

Paugeran[besut | besut sumber]

  • Sing duwé lan kang nggarap kudu wis padha balig (diwasa), duwé akal séhat, lan jujur.
  • Sing duwé bener - bener keboné dhéwé kanggo digarapké wong liya.
  • Kuduné cetha olèhé garap kanggo pirang taun.
  • Gedhéné asil kebon kanggo kang duwé lan kang nggarap ditamtuaké ing wanci musyawarah.
  • Sing duwé kebon lan kang nggarapa kudu padha - padha nglakoni paugerané.

Paedah[besut | besut sumber]

  • Mujudaké paseduluran lan tulung tinulung mligi antarané kang duwé lan kang nggarap kebon.
  • Ngurangi lan ngilangi wong nganggur tumuju masarakat kang adil lan makmur.
  • Ningkataké kasuburané kebon.
  • Ngrumati, ningkataké, lan nglestarekaké alam (lingkungan).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Pendidikan Agama Islam untuk SMA Kelas XI, Erlangga, 2007, kaca 65. Musaqah