Mu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Mu yaiku bawana legendaris sing ilang. Iki minangka istilah sing dikenalake dening Augustus Le Plongeon, sing nggunakake "Land of Mu" minangka jeneng alternatif kanggo Atlantis. Banjur dipopulerake minangka istilah alternatif kanggo wilayah hipotesis saka Lemuria dening James Churchward, sing negesake manawa Mu ana ing Samodra Pasifik sadurunge karusakan. Arkeolog menehi pratelan babagan Mu menyang kategori pseudoarcheology. Papan Mu ing literatur wis dibahas kanthi rinci ing Lost Continents (1954) dening L. Sprague de Camp.

Ahli geologi nganggep eksistensi Mu lan bawana Atlantis sing ora bisa ditindakake kanthi fisik, kanthi alesan manawa bawana ora bisa tenggelam utawa uga bakal dirusak ing wektu sing cendhak, ing legenda lan crita rakyat lan literatur babagan papan kasebut. Anane Mu dianggep ora duwe dhasar faktual.