Motorola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Motorola, Inc. (/ˌmtəˈrlə/[1]) ya iku kumpeni tèlèkomunikasi multinasional saka Amérika Sarékat, sing manggon ana ing Schaumburg, Illinois, Amérika Sarékat. Sawisé nampa karugian $4.3 milyar saka taun 2007 tekan taun 2009, banjur kumpeni iki dipérang dadi loro kumpeni umum, Motorola Mobility lan Motorola Solutions ing tanggal 4 Januari 2011.[2] Kumpeni Motorola Solutions lumrahé dianggep dadi penerus langsung saka Motorola, Inc., awit réorganisasi iki diyasa kanthi pisahing Motorola Mobility.[3] Motorola Mobility diakuisisi déning Lenovo ing taun 2014.

Weton sampingan[besut | besut sumber]

Manufaktur télévisi lan radhio[besut | besut sumber]

Ing taun 1974, Motorola dipérang dadi loro divisi ya iku divisi maufaktur tèlèvisi lan divisi manufaktur radio, kang kalebu ing mèrek elektronik Quasar. Divisi iki banjur dituku déning Matsushita, sing saiki kawentar mèrek Panasonic Amérika lor, kumpeni sing bakal terus berkembang.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Jones, Daniel (2003) [1917], Peter Roach, James Hartmann and Jane Setter, eds., English Pronouncing Dictionary, Cambridge: Cambridge University Press, ISBN 3-12-539683-2 
  2. ^ Ante, Spencer E. (January 5, 2011). "Motorola Is Split Into Two". The Wall Street Journal. Dijupuk January 4, 2011. 
  3. ^ "Motorola Solutions Inc: NYSE:MSI quotes & news – Google Finance". Google. Dijupuk July 12, 2011.