Mohammad Zamroni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohammad Zamroni

'Mohammad Zamroni punika salah satunggaling mahasiswa ingkang kondhang nalikaning jaman Orde Baru. Panjenenganipun ugi tiyang ingkang ngedekke organisasi Pemuda ingkang dipunarani KAMI.[1] Zamroni ngwiwiti kariripun minangka guru Islam, lan piyambakipun dados asisten DPR wiwit taun 1967 , banjur dadi ketua Komisi X Dewan Perwakilan Rakyat (DPR).[1] Piyambake inggih aktif minangka sekretaris Pemuda Islam Indonesia (PII) ing kutha Kudus, Jawa Tengah.[1] Dhèwèké uga dadi sekretaris jendral, ing setir saka NU Pelajar Association ing Yogyakarta.[1] Ing taun 1954, dhèwèké dadi ketua presidium saka Pusat, ing taun 1965 bebarengan karo sawijining wakil, Cosmas Batubara (dadi mantri Perumahan Rakyat Kabinet Pembangunan IV), Dawud Napitupulu, Ilyas, lan Mar'ie Mohammad.[1] Zamroni uga dadi ketua PMII (Perobahan Mahasiswa Islam Indonesia) wiwit taun 1967, dadi ketua Pemuda Gerakan ANSOR PP wiwit 1968, lan dadi sekretaris umum NU wiwit 1979.[1] Zamroni dadi tokoh ingkang dadi tuladha wong enom ing Indonesia.[1] Zamroni lair ing Jepara, Jawa Tengah, ing 10 Agustus 1935.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Hassan Shadily & Redaksi Ensiklopedi Indonesia (Red & Peny)., Ensiklopedi Indonesia Jilid 7 (VAK-ZWI). Jakarta: Ichtiar Baru-van Hoeve, hal.4029