Misery (novel)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Misery iku novèl ajènre psikologi horor taun 1987 anggitané Stephen King. Novèl iki dinominasiaké ing World Fantasy Award dadi Novèl Paling Apik taun 1988,[1] lan digawé kanthi wujud filem lan lakon Broadway sing nunggal jeneng. Nalika King nulis Misery taun 1985, dhéwéké ngrancana arep mbabar bukuné nganggo sesinglon Richard Bachman nanging idéntitasé kebacut konangan sadurungé bukuné dibabar. [2]

Misery nyaritaké Paul Sheldon, panulis kondhang ing jaman novèl romantis Victoria, nyakut karakter Misery Chastain. Nalika kui, Sheldon diselametaké karo Annie Wilkes saka kecelakaan mubil, sabanjuré dhéwéké digawa menyang omahé Wilkes.

Adhaptasi[besut | besut sumber]

Novèl iki diadhaptasi kanthi wujud filem taun 1990. James Caan lan Kathy Bates minangka Paul lan Annie, mawa Lauren Bacall, Richard Farnsworth, lan Frances Sternhagen minangka aktor pandukung utama. Kathy Bates menang dadi aktris paling apik taun Oscar 1990.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "1988 Award Winners & Nominees".
  2. ^ Delmendo, Sharon (1992).