Mesjid Roma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Roma ing taun 2006

Masjid Roma (Basa Italia: Moschea di Roma), sing dunungé ana ing Parioli, ya iku masjid sing gedhé dhéwé sajabaning Donya Islam, Rusia lan India.[1] Masjid iki ndarbèni amba 30.000 m2 lan bisa ngakomodasi punjul 12.000 wong. Gedhong iki dunungé ana ing tlatah Acqua Acetosa, ing sukuné wukir Monti Parioli, saloring kutha. Déné masjid iki sing gedhé dhéwé ing Donya Wétan,[2] masjid iki dadi situs Punjer Kabudayan Islam Italia (Basa Italia: Centro Culturale Islamico d'Italia).

Saliyané dadi papan patemon kanggo ngibadah, masjid iki uga ngladèni sawetara dines sosial budaya kanggo para umat Muslim lan ngraketaké pasadulurané. Mula ing kéné uga kerep ana pangajaran, palakrama, panguburan, panjabaran agama, pamèran, konvènsi lan acara-acara liyané.

Gladri[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Stefan Grundmann (1996). The Architecture of Rome. Edition Axel Menges. k. 384. ISBN 978-3930698608. 
  2. Maggi, Marco Casamonti ; Alessandra Coppa ; photography of Moreno (2002). The Mosque of Rome: Paolo Portoghesi. Milan: F. Motta. ISBN 88-7179-375-7.