Memayu hayuning bawana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Memayu hayuning bawana punika aji ingkang adi luhung wonten ing kabudayan Jawi. Memayu hayuning bawana sampun ditindakake ing saben dintenan kaliyan wong Jawi. Memayu hayuning bawana ing basa Indonesia gadhah arti memperindah keindahan donya. Filosofi memayu hayuning bawana inggih ugi kalebet ing kejawen. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Dr. Suwardi Endraswara, M. Hum (2013). Memayu Hayuning Bawana. Yogyakarta: Narasi.