Mekanika Lagrangian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mekanika Lagrangian iku pangembangan formulasi mekanika klasik ditepungaké déning Joseph Louis Lagrange taun 1788. Sajeroning mekanika Lagrangian, alur benda diantuki kanthi nggolèki jalur sing minimaké aksi, sawijining kuantitas sing wujud integral saka Lagrangian salakuné wektu. Lagrangian kanggo mekanika klasik dibédakaké karo ènergi kinetik lan ènergi potensial.