Masturbasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saliyane manungsa, prilaku masturbasi ing kewan uga ditemokake ing simpanse

Masturbasi/Ngloco (Basa Inggris: Masturbation) nuduhake stimulasi seksual saka wong sing nglibatake ndemek alat kelamin dhewe lan kanggo nggayuh orgasme kanthi tangan, ndemek bagean awak liyane (kajaba hubungan seksual), obyek utawa piranti khusus utawa gabungan kabeh. cara iki. Masturbasi minangka tumindak autoerotis sing paling umum.