Marianne Gullestad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marianne Gullestad
Lair(1946-03-28)28 Maret 1946
Kristiansand, Norwegia
Pati10 Maret 2008(2008-03-10) (umur 61)
Oslo, Norwegia
BangsaNorwegia
Alma materUniversity of Bergen (M.A.)(Ph.D.)
BojoJan Terje Faarlund
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi
InstitutionsUniversity of Bergen
University of Tromsø
Norsk senter for barneforskning
University of Chicago

Marianne Gullestad ya iku ahli antropologi wanita saka Kristiansand, Norwegia, kalairan ing 28 Maret 1946[1][2]. Marianne iki naté sinau ing pawiyatan luhur University of Bergen (Cand. Mag.) ing taun 1971 lan Magister Art. ing taun 1975. Sabanjuré olèh gelar Doctor Philos. ing taun 1984[1]. Panlitian lapangan kang linakoni déning dhèwèké ya iku ana ing Bergen ing taun 1972 nganti 1973, lan kutha pinggiran Bergen ing taun 1978 nganti 1980[3]. Dhèwèké uga nglakoni panlitian otobiografi ing taun 1988. Karya-karya akademis kang sinerat déning Marianne ya iku Kitchen-Table Society. A Case Study of the Family Life and Friendships of Young Working-Class Mothers in Urban Norway (taun 1984), The Art of Social Relations. Essays on Culture, Thought and Social Action in Modern Norway (taun 1992), Everyday Life Philosophers: Modernity, Morality and Autobiography in Norway (taun 1996), lan Family and Kinship in Europe (taun 1997)[1][2]. Marianne iki kawentar ing tlatah mancanegara amarga kajiané ing bab urip padinan, moralitas, lan hubungan sosial ing Norwegia modern[1]. Dhèwèké uga ana pisumbangané ing bab imigrasi, nasionalisme, lan rasisme ing Norwégia[1][4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 298–299. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b Brox, Ottar (2014-09-28). "Marianne Gullestad". Norsk biografisk leksikon (ing basa Norwegia). 
  3. AS, Universitetsforlaget. "Marianne Gullestad". Universitetsforlaget (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14. 
  4. "Marianne Gullestad er død". antropologi.info - sosialantropologi blog (ing basa Bokmål Norwegia). Dijupuk 2018-01-14.