Mannus Franken

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mannus Franken
Lair 2 Fèbruari 1899
Deventer, Nèderlan
Pati 1 Agustus 1953(1953-08-01) (umur 54)
Lochem, Nèderlan
Bangsa Nèderlan
Pakaryan Pembuat filem
Taun aktif 1920an–1953
Karya kondhang
Gagrag Avant-garde

Mannus Franken (2 Fèbruari 1899 – 1 Agustus 1953) ya iku penggawé filem Walanda kang mainake peran wigati sajeroning pangembangan perfileman Indonésia. Dhèwèké uga kerep kerja sama karo Joris Iven asal Walanda kang sinebut Bapak Dokumenter Walanda saikine, nalika gawé filem-filem dokumenter. Mannus Franken tokoh filem saka Walanda kang ditekakake déning Albert Balink kanggo gawé fileme. Franken kang tau nulis filem eksperimen Prancis taun 1927, duwé sesambungan karo tokoh-tokoh perfileman Éropah kaya ta Rene Clair, Germani Dulac, Joris Iven lan liya-liyané. Franken uga ditugasi nulis skenario Pareh.

Produksi filem[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pratélan pustaka[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]