Menyang kontèn

Mamón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mamón
Custard mamón, with a leche flan base
Jeneng liyanétorta, torta mamón, torta Visaya, torta Bisaya
AjanganDessert
Panggonan asalPhilippines
Woworan pokokcake flour, sugar, baking powder, eggs, oil, butter, cream of tartar
Variasimamón tostado, puto mamón, taisan, broas
  Médhia: Mamón

Mamón minangka kuwe sifon utawa spons tradisional Filipina, biasane dipanggang nganggo cetakan kaya kuwe mangkok sing khas. Ing wilayah Visayas, mamon uga dikenal minangka torta mamón utawa torta . [1] [2] Varian mamon kalebu versi kaya roti sing luwih gedhe sing diarani taisan, versi sing digulung diarani pianoono, lan ladyfingers sing dikenal minangka broas . Mamón uga duwe rong jinis sing beda-beda sing biasane nggunakake bahan-bahan sing padha, kayata mamon tostado kaya cookie lan mamo puto kukus . [3]

Pustaka[besut | besut sumber]

  1. "Mamon Recipe". Foxy Folksy. Dibukak ing 7 December 2018.
  2. "Torta Mamon Cebu Recipe". Choose Philippines. Diarsip saka sing asli ing 27 October 2022. Dibukak ing 10 December 2018.
  3. Edgie Polistico (2017). Philippine Food, Cooking, & Dining Dictionary. Anvil Publishing, Incorporated. ISBN 9786214200870.[pranala mati permanèn]