Makna (linguistik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Makna ya iku miturut Leech salah sijiné kang bener-bener dadi acuan marang lambang. Teges saka "makna' ing basa Inggris miturut Ogden lan Richard pancen dadi pambahasan kang bener-bener ngentèkaké wektu. Mula, pancen dadi pembahasan awal kang wigati ing ngelmu Semantik.[1]

Buku The Meaning of Meaning[besut | besut sumber]

Buku kang terbit ing taun 1923 uga ngandharaké teges-tegesé makna kaya ing ngisor iki!

  1. salah sijiné sipaf instrinsik.
  2. tetembungan kang bisa digayutaké karo tetembungan ing kamus.
  3. mapan ing sistem.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Leech, Geoffrey N. (2003). Semantik. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9793237899. OCLC 968520541.