Mékanika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mékanika inggih punika ngèlmu ingkang nyinaoni gerak utawi ébah-ébahan. Mékanika saged dipunbèntenaken dados kalih , inggih punika kinématika lan dinamika. Kinematika inggih punika ngèlmu ingkang nyinaoni gerak kang tanpa wigatosaken sebabipun. Konsep kinematika gegayutan kaliyan posisi, kecepatan, percepatan lan wekdal.