Lomografi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Lomografi ya iku fotografi analog kang gunakake kodhak mirunggan kang diarani kodhak Lomo. Tembung LOMO saka Leningradskoye Optiko-Mechanichesckoye Obyedinenie (Gabungan Mekanis Optik Leningrad). Jeneng iku saka pabrik lensa kang ana ana ing St. Petersburg, Rusia. Pabrik iku mroduksi lensa kanggo piranti keséhatan kaya ta lensa mikroskop, piranti senjata lan lensa kodhak. Ing Austria, pabrik iku dadi inspirasi kanggo merek dagang produk-produk babagan fotografi. Merek dagang iku jenenge Lomographische AG. Kodhak lomografi isih gunakake filem gulung saéngga diarani fotografi analog. Wong-wong kang seneng lan jukut foto nganggo kodhak lomo diarani lomografer.

Jinising Kodhak Lomografi[besut | besut sumber]

  • Lomographic ActionSampler
  • Lomographic Colorsplash Camera
  • Lomographic Fisheye Camera
  • Lomographic Frogeye Underwater
  • Lomographic Oktomat
  • Lomographic Pop 9