Lomografi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Lomografi ya iku fotografi analog kang gunakake kamera khusus kang diarani kamera Lomo. Tembung LOMO saka Leningradskoye Optiko-Mechanichesckoye Obyedinenie (Gabungan Mekanis Optik Leningrad). Jeneng iku saka pabrik lensa kang ana nang St. Petersburg, Rusia. Pabrik iku mroduksi lensa kanggo piranti keséhatan kayata lensa mikroskop, piranti senjata lan lensa kamera. Ing Austria, pabrik iku dadi inspirasi kanggo merek dagang produk-produk babagan fotografi. Merek dagang iku jenenge Lomographische AG. Kamera lomografi isih gunakake film gulung sahingga diarani fotografi analog. Wong-wong kang seneng lan jukut foto nganggo kamera lomo diarani lomografer.

Jenising Kamera Lomografi[besut | besut sumber]

  • Lomographic ActionSampler
  • Lomographic Colorsplash Camera
  • Lomographic Fisheye Camera
  • Lomographic Frogeye Underwater
  • Lomographic Oktomat
  • Lomographic Pop 9
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lomografi&oldid=1023998"