Litosfer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Litosfer ya iku kulit bumi kang paling jaba, arupa watu kang atos. Litosfer kasusun déning rong lapis, ya iku kerak lan selubung kang kandelé kurang luwih 50–100 km. Litosfer iku lèmpèngan kang asring obah, dadi isa ndadèkaké kagèsèré bawana.

Wernane litosfer iku ana loro:

  • Litosfer samudra, ya iku litosfer kang ana ing ngisor samudra, lan langsung nyambung karo kerak samudra.
  • Litosfer bawana, ya iku litosfer kang langsung nyambung karo kerak bawana.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Litosfer&oldid=1010739"