Lexus UX

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lexus UX (ZA10)
2020 Lexus UX 250h F Sport CVT 4X2 2.0 Front.jpg
ProdhusènLexus (Toyota)
Mangsa sajroning produksiDecember 2018 – present[1]
Modhèl taun2019–present
PerakitanJapan: Miyawaka, Fukuoka (Miyata plant)[1]
KlasSubcompact luxury crossover SUV
Wangun rangka5-door SUV
Layout
PlatformTNGA: GA-C[2]
Mesin
Transmisi
  • CVT (200)
  • eCVT (250h)
Let sumbu rodha2,640 mm (103.9 in)[3]
Dawa4,495 mm (177.0 in)
Amba1,840 mm (72.4 in)
Dhuwur1,540 mm (60.6 in)
Bobot kothong
  • 1,470–1,500 kg (3,241–3,307 lb) (200)
  • 1,550–1,640 kg (3,417–3,616 lb) (250h)
  • 1,900 kg (4,189 lb) (300e)[4]
Jarak tempuh (listrik)
Mobil sajinisToyota C-HR
DesainerChika Kako (2013)[7]

Lexus UX (Basa Jepang: レ ク ス ・ U UX, Rekusasu UX) minangka salah sawijining SUV silang kompro mewah saka Lexus, divisi mewah saka Toyota. Dikenal ing Maret 2018 Geneva Motor Show minangka model kawin silang paling cilik ing barisan Lexus ', sing ana ing ngisor NX kompak. Iki uga minangka model Lexus pertama sing nggunakake platform GA-C. Jeneng "UX" tegese "Urban Explorer". Miturut Lexus, kendharaan duwe "desain sing wani lan apik sing nyampurake awak ekspresif kanthi ukuran kompak". Lexus ngajokaken UC "kredensial silang" liwat "kaku awak sing luar biasa lan pusat gravitasi sing kurang kanggo nangani luar biasa". UX dilengkapi karo Sistem Keamanan Lexus + 2.0 minangka peralatan standar.[8]

Jinis[besut | besut sumber]

UX 200[besut | besut sumber]

UX 200 digawé nganggo mesin bensin 2.0 L M20A-FKS I4 sing dikandhani nganggo Direct Shift miturut variabel transmisi / CVT.[9]

UX 250h[besut | besut sumber]

UX 250h miguakaké jinis mesin hibrida bensin L L M20A-FXS I4 sing dikandhani nganggo eCVT. Kasedhiya ing drive wheel loro utawa sistem sistem E-Four all wheel.[10]

UX 300e[besut | besut sumber]

UX 300e minangka varian listrik baterei UX, sing nduwe listrik udakara 400 km (249 mi) [6] ing siklus tes NEDC utawa 299 km (186 mi) ing siklus tes WLTP.[11]

Produksi[besut | besut sumber]

Ing Amerika Lor, produksi UX diwiwiti ing kuartal kaping papat 2018[12] lan dodol diwiwiti ing Desember kanggo taun model 2019.[13][14][15]

Pasar[besut | besut sumber]

UX minangka model global lan dikenalake ing 80 negara ing saindenging jagad.[16]

Amérika Serikat[besut | besut sumber]

UX minangka Lexus pertama sing ditawakake layanan langganan. [Klarifikasi dibutuhake] Iki diluncurake ing Desember 2018.[17][18][19][20]

Asia[besut | besut sumber]

UX nggawe debut Asia ing Agustus 2018saka Gaikindo Indonesia International Auto Show.[21]

Asia Kidul wetan[besut | besut sumber]

UX pratinjau ing Malaysia sajrone taun 2018 Motor Show ing kutha Kuala Lumpur 2018 lan diluncurake ing Singapura ing Pameran Motor 2018.[22][23]

India[besut | besut sumber]

Gebyakan ing India diwiwiti wulan Agustus 2019.[24]

Éropah[besut | besut sumber]

Gebyakan ing Eropa wiwit ing Oktober 2018.[25]

Ostrali[besut | besut sumber]

Gebyakan ing Ostrali diwiwiti ing kuartal pisanan taun 2019.[26]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Toyota starts production of all-new Lexus UX small SUV in Japan". US: MarkLines. 2018-12-06. Retrieved 2019-04-28.
  2. "World Debut of the Lexus UX, a New Genre of Crossover" (Press release). Japan: Toyota. 2018-03-06. Retrieved 2018-03-09.
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng PaulTan-2018-03-07
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng 300ereview
  5. "World premiere of Lexus' first EV, the UX 300e" (Press release). Toyota. 2019-11-22. Retrieved 2020-01-23.
  6. Attwood, James (2020-01-14). "Lexus UX 300e: more details revealed for first Lexus EV". Autocar. UK. Retrieved 2020-01-23.
  7. "Creating the New Lexus UX: Chief Engineer Chika Kako on the Influences Behind Lexus's Urban Crossover" (Press release). UK: Lexus. 2018-11-12. Retrieved 2019-02-20.
  8. "GENEVA MOTOR SHOW: Lexus UX compact SUV revealed". Motoring. Australia. 2018-02-27. Retrieved 2018-02-27.
  9. "Introducing the Lexus UX 200 & UX 250h" (Press release). US: Toyota. 2018-03-06. Retrieved 2018-08-09 – via Lexus Enthusiast.
  10. Wardlaw, Christian (2018-03-06). "First Look: 2019 Lexus UX". NY Daily News. Retrieved 2018-08-09.
  11. "World Debut of the Lexus UX, a New Genre of Crossover" (Press release). Japan: Toyota. 2018-03-06. Retrieved 2018-04-10.
  12. Padeanu, Adrian (2018-03-28). "Lexus UX Celebrates U.S. Debut At New York Auto Show". Motor1. US. Retrieved 2018-04-05.
  13. TFLnow (2018-03-30). Is the 2019 Lexus UX the Next Best Crossover For Urban Dwellers?. Retrieved 2018-04-04 – via YouTube.
  14. Johnston, Mike (2018-04-03). "Lexus UX Crossover bows in New York". Wheels. Canada. Retrieved 2018-04-05.
  15. "Lexus UX Unveiled, Due in U.S. in December". wardsauto.com (in Inggris). Retrieved 2018-04-09.
  16. McIntosh, Jil (2018-03-07). "The Lexus UX stuffs more luxury and tech into a smaller package". Driving. Canada. Retrieved 2018-04-05.
  17. Schweinsberg, Christie (2018-03-05). "Lexus UX Unveiled, Due in U.S. in December". WardsAuto. US. Retrieved 2018-07-31.
  18. Padeanu, Adrian (2018-03-28). "Lexus UX Celebrates U.S. Debut At New York Auto Show". Motor1. US. Retrieved 2018-07-31.
  19. Pleskot, Kelly (2018-03-06). "2019 Lexus UX First Look". Motortrend. US. Retrieved 2018-07-31.
  20. "All-new Lexus UX Crossover arrives in New York for North American debut". Automotive World. US. 2018-03-26. Retrieved 2018-07-31.
  21. Arif, Hariawan (2018-08-02). "GIIAS 2018: Lexus Luncurkan ES Dan Perkenalkan UX Nan Mewah" [GIIAS 2018: Lexus Launches ES and Introduces UX Luxury]. Otodriver (in Indonesian). Indonesia. Retrieved 2018-08-16.CS1 maint: unrecognized language (link)
  22. "KLIMS18: Lexus UX crossover previewed in Malaysia". Paul Tan's Automotive News (in Inggris). 2018-11-22. Retrieved 2019-01-14.
  23. "Lexus UX premium crossover launched by Borneo Motors in Singapore". Torque (in Inggris). 2019-01-13. Retrieved 2019-01-14.
  24. "Lexus UX Price in India, Review, Pics, Specs & Mileage". CarDekho. India. Retrieved 2018-04-17.
  25. Bolduc, Douglas A. (2018-03-12). "Lexus expects Europe to be top market for UX". Automotive News. Europe. Retrieved 2018-08-09.
  26. McCowen, David (2018-03-06). "New Lexus UX confirmed for 2019 arrival". Drive (in Inggris). Retrieved 2018-04-20.