Lenggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lenggang inggih punika salah satunggaling dhaharan ingkang khas saking Palembang.[1] Lenggang punika kalebet salah satunggaling jinis pempek ingkang laris dipunsade wonten ing pasaran. Menapa malih rikala wulan Ramelan. Masyarakat punika asring nyawisaken dhaharan punika nalika badhe buka pasa.

Anggenipun damel lenggang punika boten patia angel. Adonan glepung sagu lan ulam ingkang dipunwungkus kanthi ngginakaken ron (godhong) gedhang punika lajeng dipunbakar. Mekaten saged dipunsebat dados lenggang. Nanging wonten ugi ingkang dipunsade wonten ing pasaran lenggang punika dados pempek godhog ingkang dipundamel saking adonan glepung sagu lan ulam, lajeng dipuniris-iris, lan dipungoreng sareng kaliyan tigan ingkang dipunkocok. Salajengipun dhaharan punika dipunrahapi sareng kaliyan "cuko". (Cuko inggih punika saos campuran antawisipun lombok, bawang, gula abang lan asem).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bukan Pempek, tapi Lenggang". KOMPAS.com. 16 Agustus 2010. Dijupuk 7 Dhésèmber 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)


Cithakan:Masakan-stub