Menyang kontèn

Lembur (bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

iku aturan bal -balan sing ana hubungane karo tambahan inning amarga pertandhingan rampung seri sawise 90 menit, nanging kudu ana siji tim sing menang kanggo maju menyang tahap sabanjure. Wektu tambahan yaiku 30 menit (2 x 15 menit) ing rong babak. Yen sawise wektu tambahan isih ora ana sing menang, pertandhingan kasebut bakal diterusake menyang adu penalti . Babak tambahan wektu biasane ditindakake ing tahap kalah.

Sistem ekstra wektu sing wis digunakake yaiku gol emas lan gol perak . Ing sistem gol emas, pertandhingan kasebut langsung rampung yen tim nyetak gol sajrone wektu tambahan. Ing wektu ekstra sistem gol perak (gol perak) yen ana gol dening siji tim ing pertandhingan, banjur game bakal nerusake ing rong babak tambahan wektu. Tim sing bisa nyetak gol paling akeh utawa sing bisa mbela gol sing menang ing rong babak, banjur tim kasebut minangka pemenang pertandhingan kasebut.