Leberkäsé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leberkäse
Leberkäse-1.jpg
Leberkäse
JinisSausage
Tlatah utawa prajaGermany, Austria, and Switzerland
Woworan pokokCorned beef, pork and bacon
VariasiKäseleberkäse
Buku masakan: Leberkäse  Médhia: Leberkäse

Leberkäse (basa Jerman, secara harfiah tegese 'keju ati'; kadang dieja Leberkäs utawa Leberka (a) ing Austria lan bagean Swabia, Bavarian lan Franconia ing Jerman lan Fleischkäse ing Saarland, Baden, Swiss lan Tyrol), minangka panganan khusus sing ditemokake ing sisih kidul Jerman, ing Austria lan bagean Swiss, padha karo sosis bologna. Iki kalebu daging sapi jagung, daging babi lan daging babi, lan digawe nganggo bahan sing apik banget banjur dipanggang minangka roti ing wajan nganti krupuk coklat sing garing.