Lara ati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Lovers of Cluj-Napoca, sawijining pasangan sing dikubur ing antarane taun 1450 nganti 1550. Arkeolog percaya manawa wong lanang kasebut (nengen) tiwas amarga sternum sing pecah lan wanita kasebut (kiwa) tilar donya amarga lara ati sing digawe sedane pasangane. Dheweke dikubur nganggo tangan sing gegandhengan.

lara ati (uga dikenal minangka Remuk ati) yaiku kiasan kanggo stres utawa rasa emosi sing kuat sing dirasakake nalika ngrasakake rasa pangarep-arep. Konsep kasebut lintas budaya, asring dikutip kanthi nyebutake pacangan sing dikepengini utawa ilang.[1]

Katresnan romantis sing gagal bisa nglarani banget; panandhang ati sing lara bisa uga ngalami depresi, kuatir lan, ing kasus sing luwih ekstrim, bisa ngalami stres posttraumatic.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Johnson, R. Skip. "A Broken Heart can Really Hurt You". BPDFamily.com. Dibukak tanggal 14 June 2014.
  2. Zisook, S; Shuchter, SR (October 1991). "Depression through the first year after the death of a spouse". American Journal of Psychiatry. 148 (10): 1346–52. doi:10.1176/ajp.148.10.1346. PMID 1897615.