Lampor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lampor ya iku sawijining jinis lelembut utawa dhemit ing budaya Jawa kang metuné ing wayah wengi. Dhemit iki saka kadohan wujudé rombongan wong kang mlaku kanthi gawa oncor, nanging yèn dicedhaki ora ana wewujudan apa-apa. Urupé oncor kadhang-kadhang ilang banjur bakal katon manèh, lan ngono saterusé. Lampor iki dipitaya minangka wadyabala lelembut utawa dhemit. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Endaswara, Suwardi (2004). Dunia Hantu Orang Jawa. Yogyakarta: Narasi. k. 161. ISBN 9797564533.