Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cariyos Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana iku siji roman Jawa Modèrn sing ditulis déning Tjondronegoro, bupati Kudus mawa jeneng sesinglon 'Purwalelana'. Buku iki kapisan dibabar ing taun 1863 lan nyritakaké panglelanan Purwalelana, siji bupati saka Salatiga saindhenging Tanah Jawa. Buku iki wigati amarga bisa dianggep buku roman kapisan sajeroning Sastra Jawa.